Allmänna villkor

Veckans middag är middagslösningen i abonnemangsform måndag till fredag. Vi erbjuder ”2 personerskasse” för två personer, ”standardkasse” för 4 personer(2 vuxna och 2 barn),  samt ”XL-kasse” för 6 personer(2-3 vuxna och 3 barn). Vi levererar en matkasse med huvudingredienserna till det antal middagar som vald variant på kasse innehåller.

Som kund hos oss kan du välja på följande:

 1. Du kan få löpande leverans varje vecka
 2. Du kan prenumerera varannan vecka (jämn eller ojämn)
 3. Du kan beställa enskilda veckor utan bindningstid (då gäller alltid ordinarie pris)

Din beställning måste vara oss tillhanda senast söndag 24.00 veckan innan aktuell leveransdag, vilket även gäller vid avbokning.
Om ni ej angett en specifik vecka som ni önskar starta med era leveranser, så kommer er första leverans söndag eller måndag efter er beställning (beroende på vilken dag vi levererar till er bostadsort), under förutsättning att er beställning kommit in senast söndag klockan 24.00.

Tillval:

Fruktpåse:
Fruktpåsen finns i två storlekar: liten (49:-/vecka för vanlig eller 69:- för ekologisk) och stor (79:-/vecka för vanlig eller 99:- för ekologisk). Dessa levereras med samma intervall som er ordinarie matkasse och kostnaden för dem kommer på er vanliga faktura. För mer information läs under fliken ”fruktpåse” på hemsidan.

Allergier:
Vi erbjuder matkassar även för familjer med laktosintolerans, mjölkallergi, glutenallergi, fiskallergi samt fläskfri matkasse. I det mjölkfria alternativet byter vi ut mjölk, matlagningsgrädde, creme fraiche, matyoghurt, ost, färskost mot mjölkfritt alternativ. För det mjölkfria alternativet tar vi en extra avgift på 99 kr/ vecka.
I det glutenfria alternativet byter vi ut pasta, couscous, baguetter, knäckebröd, korv. Detta mot en extra avgift på 79 kr/ vecka.
I fiskfritt alternativ byter vi ut fisk och skaldjur mot lämpligt alternativ för aktuell rätt. Det kan vara t.ex. kött, korv eller kyckling. För detta tar vi en avgift på 39kr /vecka.
I det fläskfria alternativet byter vi ut varor innehållande fläskkött mot lämpligt alternativ mot en kostnad på 99kr/ vecka.
I det laktosfria alternativet byter vi ut mjölk, grädde, creme fraiche, matyoghurt och färskost mot laktosfritt alternativ. För det laktosfria alternativet tar vi en extra avgift på 39 kr/ vecka.
Önskar man något av allergialternativen, så ska detta anges vid beställning.

Frukostkasse:
Frukostkassen kan beställas tillsammans med matkassen. Kostnaden för denna är 499:- / kasse. Mer info finns på: Produkter: Frukostkasse.

Brödpåse:
Önskar ni extra bröd till er frukostkasse eller bara köpa bröd till er matkasse kan man göra det till en kostnad på 99:- /påse.

Leveranser

Leveransen sker till angiven leveransadress på söndagar för våra kunder i Karlskrona kommun, Växjö och i Kalmar,  vårt mål är att alla kunder ska ha fått sin leverans före 21.00. För de kunder som bor i Ronneby, Karlshamn, Olofström, Sölvesborg, Skåne gäller samma tider under måndagen. Dock kan det i undantagsfall hända att leveransen sker senare, men detta bara vid oförutsedda händelser, som tex. vid dåligt väglag eller om fordon går sönder.
Om ingen är hemma vid leveranstillfället, lämnar vi matkassen utanför er dörr och skriver klockslaget som leveransen är utförd på receptsamlingen. Vi kan då inte ansvara för matens hållbarhet eller för eventuell stöld. Tänk på att förvara råvarorna efter leveransen rätt, så att råvarorna håller sig fräscha. Om ni inte är hemma, sätt gärna ut en kylväska med kylklampar i.

Uppehåll

Om ni önskar att pausa er prenumeration enstaka vecka/ veckor, så gör ni detta lämpligen i kundportalen. Dock senast söndagen en vecka innan ni önskar pausa.
De leveranser som då pausas, men som ni blivit fakturerade för, krediteras då på er nästkommande faktura.
Obs. Detta gäller inte som uppsägning.

Uppsägning
Uppsägning skall ske skriftligen via E-mail till kontakt@veckansmiddag.se och du kommer då att erhålla en bekräftelse på din uppsägning.
Du som har kortbetalning som betalsätt kan säga upp tjänsten när som helst i månaden, dock senast söndagen innan den träder i kraft. Du som faktureras via mail eller post kan säga upp tjänsten när som helst i månaden,  dock kommer redan fakturerade kassar att levereras innan uppsägningen träder i kraft och inbetalda belopp återbetalas därför inte. I de fall där kunden väljer att aktivt boka av någon av leveranserna under fakturaperioden kommer denna att lagras som förbetald för att nyttjas vid senare tillfälle.
Utebliven betalning gäller inte som uppsägning.

Beställning:

Beställning av våra tjänster görs enklast med hjälp av vårt beställningsformulär på hemsidan, men det går även att ringa in er beställning om ni ej har tillgång till Internet.

Beställningsformuläret genomförs i tre steg:

 1. Val av frekvens, storlek, variant samt eventuella tillval.
 2. Kunduppgifter.
 3. Betalningsalternativ.

När du har genomfört dessa samt godkänt Allmänna Villkor, så trycker du på ”Bekräfta/ Beställ” för att slutföra beställningen.
När detta är gjort räknas du som kund hos Veckansmiddag!
Då får du även ett automatiskt mail till din mailadress, som talar om vad du uppgett och beställt.
Efter några dagar får du även ett mail med kundnummer.

Kunduppgifter

Veckansmiddag samlar in och lagrar registrerade personuppgifter i syfte att fullgöra leveranser samt att kommunicera med dig kring Veckansmiddag och dess tjänster/produkter. Som registrerad användare godkänner du att Veckansmiddag har rätt att kommunicera med dig via fysisk post, telefon eller e-post för att upplysa om förändringar, erbjudanden eller annat som kan vara kopplat till dina leveranser. Om du inte önskar att få erbjudanden från Veckansmiddag under tiden du mottar dina leveranser eller efter det att du sagt upp tjänsten kan du kontakta kundtjänst. Veckansmiddag förbehåller sig rätten att lämna ut personuppgifter till tredje part för att fullgöra leveranser eller att kommunicera med dig kring våra produkter. Veckansmiddag förbehåller sig rätten att behålla kunduppgifterna efter att dina leveranser har upphört för att undvika upprepat utnyttjande av introduktions-, kampanj- och premieerbjudanden.
Du ansvarar själv för att uppdatera dina uppgifter under Mina sidor på vår hemsida, detta i syfte att Veckansmiddag ska kunna fullfölja sina åtaganden. Veckansmiddag ansvarar inte för konsekvenser vilka kan härledas till inaktuella kunduppgifter såsom fel portkod, felaktigt telefonnummer samt fel leveransadress. Du har rätt att begära information om de uppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att informationen rättas eller tas bort.  Personuppgiftsansvarig är Veckansmiddag Sverige AB, Intagsvägen 1D, 37146 Karlskrona, org. nr. 556829-8045. Har du frågor om personuppgiftsbehandling är du välkommen att kontakta kundtjänst på Veckansmiddag via e-post, kontakt@veckansmiddag.se, eller telefon 0455-383101.

Veckansmiddag förbehåller sig rätten att göra kreditupplysningar på blivande prenumeranter. Därför begär vi personnummer vid beställning. I de fall det förekommer betalningsanmärkningar förbehåller vi oss rätten att kräva betalning i förskott genom kortbetalning. Om inte detta sker makulerar vi beställningen.

Genom att godkänna Veckansmiddags allmänna villkor samtycker ni till att vi lagrar era personuppgifter och får rätten att kontakta er med nyheter och erbjudanden.

Betalningsalternativ, betalning och fakturering

 1. Pdf:faktura via mail
 2. Pappersfaktura. Miljöavgift på 39 kr tillkommer per faktura.
  Fakturan skall betalas till Veckansmiddags bankgiro 428-0855.
  Vid betalning så uppger du fakturareferens t.ex: 102349.Om ni önskar extra leverans eller vill pausa någon/ några veckor kommer dessa veckor att regleras på nästkommande faktura.De som får löpande leveranser och valt faktura via mail eller post,faktureras runt den 25;e varje månad i förskott. Där finns kommande månads bokade leveranser med. De som inte väljer löpande leverans kommer att få fakturan då vi mottagit er beställning.
 3. Kortbetalning med Visa eller Mastercard, som dras efter varje leverans.
  Detta kräver registrering av ert kort hos Nets (genom beställningsformulär/ kundportal), som tillhandahåller denna betalningslösning.
  För att slutföra denna registrering begär Nets att få dra 1 krona från ert konto för att se att detta är aktivt samt att kortnumret är korrekt.
  Om ni ej slutför registreringen skickar vi fakturan till er med posten och då tillkommer miljöavgift enligt ovan.
  Kortbetalningen genomförs varje måndag.  Om vi ej lyckas dra summan från ert konto, skickar vi ett mail till er. Om vi ej ännu på torsdagen lyckats dra summan från ert konto, skickar vi faktura med posten enligt ovan.

Betalningsvillkor vid faktura: 10 dagar

Om betalning uteblir i fem (5) dagar efter förfallodatum, postas en påminnelsefaktura med 10 dagars betalningsvillkor,
en avgift tillkommer då om 79 kr + extra fakturaavgift.
Om betalning enligt avtal ej är oss tillhanda senast 30 dagar efter
ursprungligt förfallodatum går ärendet automatiskt vidare till inkasso. Vi samarbetar i dessa frågor med Profina Inkasso.
Veckansmiddag kan göra uppehåll på sommaren och runt julen. Vilka veckor detta gäller kommer att stå på hemsidan samt i receptbladet i god tid innan uppehållet börjar. En prenumeration fortsätter automatiskt efter uppehållen.